Bloemen bij de plek waar Harry werd doodgereden. De Amerikaanse diplomatenvrouw reed aan de verkeerde kant van de weg.
Volledig scherm
Bloemen bij de plek waar Harry werd doodgereden. De Amerikaanse diplomatenvrouw reed aan de verkeerde kant van de weg. © AFP

Britse agenten ondervragen gevluchte diplomatenvrouw in VS na doodrijden Harry Dunn (19)

Britse politiemensen hebben in de Verenigde Staten Anne Sacoolas verhoord, de 42-jarige vrouw van een Amerikaanse diplomaat. Zij reed eind augustus in Groot-Brittannië de 19-jarige Harry Dunn dood, doordat ze aan de verkeerde kant van de weg reed.

4 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Onder Ede ? Iedereen weet wat dat waard is tegenwoordig.Zeker van iemand die vluchtmisdrijf pleegt en daarna diplomatieke onschendbaarheid aanvoert. Die onschendbaarheid is zelfs de grootste schande, misschien nodig voor de politieke acties, maar zeker niet voor strafrechterlijke zoals moord.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Dat word een doofpotoperatie zoals ergens het geval is met diplomaten
 • Georges Baaths

  2 jaar geleden
  Als men deze twee zaken even bekijkt Amerikaanse vrouw heeft de dood van 19jarige op haar geweten vlucht met onschendbaarheid charel van Catalonie zegt zijn mening onschendbaarheid telt niet is dit een democratie van Europa
 • Radboud Kuypers

  2 jaar geleden
  Hopelijk gerechtigheid. Als ze was gebleven dan was ze ook onschendbaar geweest (belachelijk als partner van) maar dan had ze tenminste fatsoen gehad. Dat is nu ver te zoeken.
 1. Ouders doodgereden Britse tiener reizen naar VS om vrouw Amerikaanse diplomaat onder druk te zetten

  Ouders doodgere­den Britse tiener reizen naar VS om vrouw Amerikaan­se diplomaat onder druk te zetten

  De ouders van Harry Dunn, de Britse 19-jarige motorrijder die overleed na een frontale botsing met de vrouw van een Amerikaanse diplomaat die aan de verkeerde kant van de weg reed, zijn naar de Verenigde Staten afgereisd om gerechtigheid voor hun zoon te eisen. De vrouw in kwestie maakte van haar diplomatieke onschendbaarheid gebruik om na het ongeval naar haar thuisland te vliegen, wat tot diplomatieke spanningen tussen de VS en het Verenigd Koninkrijk heeft geleid.
 2. Ouders doodgereden Britse tiener ontmoeten Trump in Witte Huis terwijl dader in kamer ernaast zit

  Ouders doodgere­den Britse tiener ontmoeten Trump in Witte Huis terwijl dader in kamer ernaast zit

  De ouders van de 19-jarige doodgereden Britse tiener Harry Dunn zijn in het Witte Huis ontvangen door Amerikaans president Donald Trump. Daar kregen ze van de president te horen dat Anne Sacoolas, de Amerikaanse diplomatenvrouw die hun zoon doodreed in Groot-Brittannië, in de kamer naast hen zat. Vader Tim Dunn en moeder Charlotte Charles reageerden totaal verrast op de aankondiging en weigerden de vrouw te ontmoeten.