De HMS Northumberland.
Volledig scherm
De HMS Northumberland. © AFP

Brits oorlogsschip botst met Russische onderzeeër in achtervolging nabij Schotland

Een Russische ‘hunter-killer’ onderzeeër, die nucleaire raketten kan dragen, is gebotst tegen een sonarinstallatie die met een kabel werd getrokken door het Britse oorlogsschip de HMS Northumberland. Het is de eerste keer dat Russische en Britse schepen botsen sinds het einde van de Koude Oorlog.

  1. Kazachse president geeft toestemming om zonder waarschuwing op demonstranten te schieten: “Gewapende bandieten worden geëlimineerd”

    Kazachse president geeft toestem­ming om zonder waarschu­wing op demonstran­ten te schieten: “Gewapende bandieten worden geëlimi­neerd”

    President Kassym-Jomart Tokajev van Kazachstan heeft in een televisietoespraak gezegd dat hij de ordediensten toestemming heeft gegeven om zonder waarschuwing te schieten op demonstranten om een einde te maken aan de ongeziene protesten van de voorbije dagen in het Centraal-Aziatische land. “Zo'n 20.000 bandieten hebben de financiële hoofdstad Almaty aangevallen en staatseigendommen vernield", sprak Tokajev. Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, heeft intussen een beëindiging van het geweld geëist. “Ik roep tot een einde van het geweld op en tot terughoudendheid”, zei ze vrijdag in Parijs.
  2. “SpaceX kocht beschuldigingen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    “SpaceX kocht beschuldi­gin­gen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite ‘Insider’ op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.