Een tankstation dat geen brandstof meer heeft verontschuldigt zich bij de klanten.
Volledig scherm
Een tankstation dat geen brandstof meer heeft verontschuldigt zich bij de klanten. © REUTERS

Brits leger stand-by om brandstofcrisis op te vangen

Het Verenigd Koninkrijk heeft het leger gevraagd stand-by te zijn om indien nodig te helpen bij de aanhoudende brandstofcrisis in het land. Afgelopen weekend stonden er langere rijen aan de tankstations omdat er een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs is om brandstof te leveren.

  1. Britten controleren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commercieel en toeristisch is dit geen goede zaak voor het land”
    PREMIUM

    Britten controle­ren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commerci­eel en toeris­tisch is dit geen goede zaak voor het land”

    De Brexit is al even een feit, maar een belangrijk gevolg voor reizigers naar Groot-Brittannië gaat pas in op 1 oktober: vanaf dan moet je een internationaal paspoort tonen aan de grens. Professor Europese politiek Hendrik Vos, financieel expert Pascal Paepen en reisexpert Johan Lambrechts leggen uit wat de gevolgen zullen zijn en geven praktisch advies: welke documenten en reisverzekering heb je nodig als je naar Groot-Brittannië wil reizen? En blijven het Europees rijbewijs en vaccinatiepaspoort geldig in Engeland?