Een tankstation dat geen brandstof meer heeft verontschuldigt zich bij de klanten.
Volledig scherm
Een tankstation dat geen brandstof meer heeft verontschuldigt zich bij de klanten. © REUTERS

Brits leger stand-by om brandstofcrisis op te vangen

Het Verenigd Koninkrijk heeft het leger gevraagd stand-by te zijn om indien nodig te helpen bij de aanhoudende brandstofcrisis in het land. Afgelopen weekend stonden er langere rijen aan de tankstations omdat er een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs is om brandstof te leveren.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Miljoenen Fransen steken land (letterlijk) in brand op straat
  Update

  Miljoenen Fransen steken land (letterlijk) in brand op straat

  Aanhoudend straatprotest, een brandende school, brandstofschaarste door geblokkeerde depots, een verlamde hoofdstad, gesloten scholen en vluchten geschrapt: de chaos in Frankrijk is stilaan niet meer te overzien. De problemen begonnen toen Sarkozy zijn omstreden sociale hervormingen doordrukte, vooral de verhoogde pensioenleeftijd zette kwaad bloed. Miljoenenen Fransen zouden ondertussen al de straat opgetrokken zijn om te demonstreren. Vakbond CGT schatte het aantal betogers op 3,5 miljoen, de regering houdt het op een half miljoen. De manifestanten steken het land (soms letterlijk) in brand.