Theresa May gisteren in het Britse Lagerhuis.
Volledig scherm
Theresa May gisteren in het Britse Lagerhuis. © AP

Brits Lagerhuis stemt voor uitstel van brexit en wil (voorlopig) geen tweede referendum

Een grote meerderheid in het Britse Lagerhuis heeft vanavond gestemd voor het uitstel van de brexit. 412 stemden voor, 202 stemden tegen. De parlementsleden stemden onder meer ook over een mogelijk tweede brexitreferendum. Veel parlementariërs uitten al hun steun voor een nieuw referendum, maar volgens velen is de tijd daarvoor nog niet aangebroken. Dat voorstel haalde het voorlopig dus niet.

12 reacties

 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  29 maart is het finaal over and out. De britten hebben blindelings na populistische campagnes tegen de EU gestemd blind voor alle voordelen die ze ervan genoten en de enorme verstrekkende gevolgen die vooral de onwetende burgers gaan treffen. Welk land zou nu nog willen investeren in het VK wetende dat loyaliteit hen totaal vreemd is.
 • Dominique Goens

  2 jaar geleden
  ze weten niet goed wat ze willen. Indien ze om uitstel vragen en er stemt 1 europees land tegen dan krijgen ze hun brexit.Die zware gevolgen zal hebben in groot- brittanie en in Europa,economisch vooral.
 • Jos Vandenbergh

  2 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat de EU een einde maakt aan deze Britse Brexit komedie.GEEN VERLENGING Genoeg is genoeg,dit verlamt de werking van de EU Indien de Eu politiekers het verbrodden en weer toegeven zal dit afgestraft worden in Mei
 • Geert Talloen

  2 jaar geleden
  De grappigste man van gans de bende vind ik die man die OOORDER!!! brult...
 • kristof vermander

  2 jaar geleden
  De Britten willen eruit, waarom moet Europa er dan weer bijgehaald worden om de meubels te redden. Juncker zal er weer ene (zullen er wel meerdere zijn) kunnen drinken met May, en Europa zal wel weer toegeven.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift