Adolf Hitler (links) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Adolf Hitler (links) op archiefbeeld. © AFP

Brits koppel vernoemt baby naar Hitler

Een stel dat ervan wordt beschuldigd lid te zijn van een verboden neonazi-vereniging, heeft hun kind naar Hitler vernoemd. Het stel ontkent hun lidmaatschap. Wel is de middelste naam van hun kind Adolf.

14 reacties

 • mike vanginderen

  3 jaar geleden
  Maar je kind mag wel Leopold heten?
 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Onze kinderen heten Adam en Eva!
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik heb WOII niet meegemaakt. Mijn ouders wel. Ik associeer de voornaam 'Adolf' automatisch met 'Hitler'. Maar het is maar een voornaam. 'Josef' (Stalin) associeer ik dan weer niet met Stalin maar met de man van Maria. Om als Duitser de voornaam 'Adolf' te kiezen voor je kind ... daar zit wel een statement in, vind ik.
 • bryan de ceuster

  3 jaar geleden
  Adolf, Jozef, Benito, Donald, Kim, ... Je moet ondertussen al goed nadenken welke voornaam je uw kind nog kan/mag geven!
 • Ibn Marouf

  3 jaar geleden
  Belachelijke aanklacht!
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. 15 kandidaten Vlaams Belang hebben sympathie voor nazi's: partij start tuchtonderzoek
  PREMIUM

  15 kandidaten Vlaams Belang hebben sympathie voor nazi's: partij start tuchtonder­zoek

  Het Vlaams Belang is er weer niet in geslaagd om verkiezingskandidaten met nazisympathieën van zijn lijsten te weren. Wij vonden er vijftien terug - alleen nog maar kijkend naar wat er publiekelijk op Facebook verschijnt. Dat gaat van likes voor Adolf Hitler tot steunbetuigingen aan een terrorist die moorden beraamde om Vlaanderen blank te houden. De partij verklaarde gisteren dat ze een tuchtprocedure zal starten tegen alle betrokkenen. Hen van de lijsten halen, gaat niet meer.