Boris Johnson en Frans president Macron gisteren tijdens de Frans-Britse top in Engeland.
Volledig scherm
Boris Johnson en Frans president Macron gisteren tijdens de Frans-Britse top in Engeland. © Twitter / Boris Johnson

Brits buitenlandminister Boris Johnson wil brug van 32 km over Kanaal

De Britse buitenlandminister Boris Johnson wil na de door hem gepropageerde brexit het transport tussen Groot-Brittannië en Frankrijk vergemakkelijken met een brug over het Kanaal. Dat besprak Johnson gisteren met Frans president Emmanuel Macron tijdens de Brits-Franse top. Johnson vindt het "belachelijk" dat twee van de grootste wereldeconomieën slechts met één spoorlijn met elkaar zijn verbonden. Macron was het idee naar verluidt zeer genegen.

40 reacties

 • Jef Heffens

  5 jaar geleden
  Hij is op zoek naar een ander aandachtspunt omdat hij al door heeft dat de Brexit een blunder van formaat was. Die man is alleen met zijn eigen bezig en de UK burger kan hem eigenlijk geen moer schelen.
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  Met de vele stormen in dat gebied is dit geen praktisch voorstel (wel bouwbaar)
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  En dan is het enkel wachten tot er een schip tegen vaart. Hoe hoog moet dat ding trouwens worden om de scheepvaart er onder te laten passeren?
 • Jurgen Van Den Bergh

  5 jaar geleden
  Dat ze die brug dan in het midden maar wat breder maken want er zal een grenspost moeten komen. Maar voor een land dat zich wil afscheuren is zo'n brug toch een bizar voorstel.
 • Steven Mullenders

  5 jaar geleden
  Ik vind dat een fantastisch idee! In China was dat al lang geflikt.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Camerabeelden tonen hoe schutter basisschool binnendringt voor fatale schietpartij

  Camerabeel­den tonen hoe schutter basis­school binnen­dringt voor fatale schietpar­tij

  In een school in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft een jonge schutter maandagochtend lokale tijd zes mensen, onder wie drie kinderen van 8 en 9 jaar oud, doodgeschoten. De politie heeft schutter Audrey Hale (28) gedood. Camerabeelden tonen hoe de twintiger met rode pet en met meerdere wapens de school binnendringt. Hale voerde volgens de politie een gerichte aanval uit en had meerdere plekken als doelwit op het oog. Dat blijkt uit een manifest dat de politie aantrof tijdens een huiszoeking bij de dader thuis. De politie vond daar ook nog meer wapens.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.