Josh Garman
Volledig scherm
Josh Garman © Josh Garman

Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doel

Een Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.

 1. Zo werd omikronvariant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is”

  Zo werd omikronva­ri­ant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmu­ni­teit door besmetting onmogelijk is”

  De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift ‘The New Yorker’ verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. “Vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen”, aldus Tulio de Oliveira.
 2. De Warmste Week haalt geen geld meer op. “Jammer, maar geen ramp”, reageren goeddoelorganisaties
  PREMIUM

  De Warmste Week haalt geen geld meer op. “Jammer, maar geen ramp”, reageren goeddoelor­ga­ni­sa­ties

  De Warmste Week zal dit jaar geen geld meer ophalen ter ondersteuning van vzw’s die zich voor allerlei goede doelen inzetten. Met het motto ‘Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt’ surft de campagne op de solidariteitsgolf die door de coronacrisis is ontstaan. De focus ligt niet langer op fondsen, maar op de inzet van de burger die zelf projecten kan opstarten om rechtstreeks mensen te helpen. Enkele vzw’s reageren teleurgesteld, maar zien ook de positieve kant van de omslag.