RV
Volledig scherm
© RV

Brief werpt nieuw licht op mysterie van wat er gebeurde met drie gevangenen die in 1962 ontsnapten uit Alcatraz en spoorloos verdwenen

BuitenlandHet is een van de grote mysteries uit de Amerikaanse geschiedenis: wat gebeurde er met de drie mannen die in juni 1962 als enigen wisten te ontsnappen uit de extreem beveiligde gevangenis van Alcatraz, op een eiland voor de kust van San Francisco? Een brief die vijf jaar geleden naar de politie werd gestuurd en nu pas aan de oppervlakte kwam, beweert van een van de drie misdadigers te zijn. En hij vertelt hoe het hen na de uitbraak vergaan is.

10 reacties

 • Raoul Hoylaerts

  5 jaar geleden
  ze kunnen Alcatraz nog gebruiken,voor terroristjes of zo,hier is ook nog leegstaande opvang in de buurt.
 • Antonio Vivaldi

  5 jaar geleden
  Als je zo ontsnapt,zo,intelligent ineen gezet dan moogt ge zeker zijn dat ze het overleeft hebben.
 • raf stevens

  5 jaar geleden
  Ik denk aan de film 'Dark Passage' met Humphrey Bogart wanneer ik dit ongelooflijk verhaal lees.
 • Odette Buelens

  5 jaar geleden
  Je moet de Amerikanen niet onderschatten als het aankomt op verdoezelen van gerechtelijke fouten. Wordt tegenwoordig niet alles bestempeld als "fake news " ????
 • Joeri Declercq

  5 jaar geleden
  Het waren geen Pipo's ! Goed voorbereid en weten wat hun toch te wachten staat,, zij maar zeker dat hub geest en drijvingskracht en hun ervaring van zee waters hen wel gunstig waren.. de zever van haaien vind ik te ver gezocht. Ok ze zwemmen daar. Maar incident bay zwemmen dagelijks duizenden mensen . Enver sterven er 1 om de 2jaar.