Partijleider van de Brexit Party Nigel Farage.
Volledig scherm
Partijleider van de Brexit Party Nigel Farage. © REUTERS

Brexit Party grote winnaar in Verenigd Koninkrijk: traditionele partijen afgestraft

De nieuwe EU-kritische Brexit Party van Nigel Farage wordt de duidelijke winnaar van de Europese verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Met bijna driekwart van de kiesdistricten geteld, is de partij van Nigel Farage op weg naar een score van 31,7 procent. De twee traditionele partijen, Labour en de Conservatives, krijgen rake klappen. De nog niet gerealiseerde Britse uittrede uit de Europese Unie stond centraal in de verkiezingsstrijd.

7 reacties

 • Paul Keulemans

  3 jaar geleden
  Net als hier is er kennelijk een vreemde zaak aan de gang, je mag liegen , je mag bedriegen wat je wil, je hoeft enkel de intelligentie van een kokosmacroon te hebben en het goed kunnen brengen om de mensen op jou te laten kiezen. Arm Europa, het zal tijd kosten om er weer iets degelijks van te gaan maken als deze idioten weer van het toneel verdwenen zijn !
 • Guy Rimez

  3 jaar geleden
  De natte vod haalt hierbij maar 30% vande stemmers achter zich Niet genoeg he
 • Erik Defour

  3 jaar geleden
  Waarom zouden politici nog in waarheden spreken , leugens worden eens zo goed beloond ! Arm volk , het verdient niet beter !
 • Hugo COOLSAET

  3 jaar geleden
  Op zich achteraf bekeken is dat geen verrassing: degene die echt voor een brexit zijn kunnen niet anders dan op Farage en zijn partij stemmen. 70% is dus niet voor een brexit te vinden.
 • Eric Dens

  3 jaar geleden
  Wanneer (net geen) 1/3de voor de Brexit stemt ... stemmen er 2/3de tegen. Dat is nu eens duidelijk seh.