Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Brengen de geheime documenten in de garage van Biden zijn herverkiezing in gevaar?

Een nieuwe vondst van geheime documenten geeft de geloofwaardigheid van Joe Biden een serieuze klap. Vervelend voor de Amerikaanse president, want de zaak doet denken aan het schandaal waarbij Donald Trump geheime documenten achterhield in zijn resort in Florida. Toch zijn er tussen de twee cases belangrijke verschillen.

  1. Opnieuw stakingen en protesten in Frankrijk: autoriteiten melden 1,089 miljoen manifestanten

    Opnieuw stakingen en protesten in Frankrijk: autoritei­ten melden 1,089 miljoen manifestan­ten

    In Frankrijk werd vandaag opnieuw gestaakt en geprotesteerd tegen de omstreden pensioenhervorming. Ondanks een poging van president Emmanuel Macron om de onvrede te bedaren, zijn in verschillende steden opnieuw duizenden mensen op straat gekomen. Volgens de autoriteiten kwamen er 1,089 miljoen mensen op straat. De protesten in Parijs ontaardde eerder op de avond in geweld, meldt het Franse nieuwsagentschap AFP.
  2. Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoering ondergaat “fundamentele verandering”, zegt Amerikaanse topgeneraal

    Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoe­ring ondergaat “fundamen­te­le verande­ring”, zegt Amerikaan­se topgene­raal

    Legers zullen binnenkort meer gebruik maken van robots bij het voeren van een oorlog. Dat voorspelt Mark Milley, de hoogste generaal van het Amerikaanse leger. In de podcast van Eurasia Group, een adviesbureau gespecialiseerd in politieke risico’s, vertelde hij dat de wereld een “fundamentele verandering” ondergaat op het vlak van oorlogsvoering. Vooral het “karakter van de oorlog” – de tactiek, wapens, technologieën, organisaties en management – zal er over enkele jaren anders gaan uitzien.