Gezondheidswerkers spuiten insectenafweermiddel in de buurt van de Sambadroom in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Gezondheidswerkers spuiten insectenafweermiddel in de buurt van de Sambadroom in Rio de Janeiro. © AP

Brazilië zet 220.000 militairen in tegen zika-mug

Brazilië gaat 220.000 militairen mobiliseren om de mug te bestrijden die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het zikavirus. Dat kan ernstige misvormingen van de foetus veroorzaken. De gezondheidsminister van Brazilië stelt dat het land de strijd tegen de mug aan het verliezen is. Op 5 februari begint het carnaval in Rio.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Hoe Brazilië de Spelen wil vrijwaren van het gevreesde zikavirus
  OS 2016

  Hoe Brazilië de Spelen wil vrijwaren van het gevreesde zikavirus

  Ruim een half jaar voor de start van de Olympische Spelen in Rio bindt Brazilië de strijd aan met het gevreesde zikavirus. Het virus zorgt ervoor dat zwangere vrouwen die besmet zijn, kinderen baren met onderontwikkelde hersenen. Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid wil echter absoluut vermijden dat ook atleten zouden getroffen worden door het virus, dat wordt verspreid door muggen. Wie in Rio ziek wordt, mag een topprestatie immers vergeten.