Gezondheidswerkers spuiten insectenafweermiddel in de buurt van de Sambadroom in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Gezondheidswerkers spuiten insectenafweermiddel in de buurt van de Sambadroom in Rio de Janeiro. © AP

Brazilië zet 220.000 militairen in tegen zika-mug

Brazilië gaat 220.000 militairen mobiliseren om de mug te bestrijden die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het zikavirus. Dat kan ernstige misvormingen van de foetus veroorzaken. De gezondheidsminister van Brazilië stelt dat het land de strijd tegen de mug aan het verliezen is. Op 5 februari begint het carnaval in Rio.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Hoe Brazilië de Spelen wil vrijwaren van het gevreesde zikavirus
  OS 2016

  Hoe Brazilië de Spelen wil vrijwaren van het gevreesde zikavirus

  Ruim een half jaar voor de start van de Olympische Spelen in Rio bindt Brazilië de strijd aan met het gevreesde zikavirus. Het virus zorgt ervoor dat zwangere vrouwen die besmet zijn, kinderen baren met onderontwikkelde hersenen. Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid wil echter absoluut vermijden dat ook atleten zouden getroffen worden door het virus, dat wordt verspreid door muggen. Wie in Rio ziek wordt, mag een topprestatie immers vergeten.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered