Stadsarbeiders in beschermende pakken moeten oude graven leegmaken om plaats te maken voor nieuwe overledenen.
Volledig scherm
Stadsarbeiders in beschermende pakken moeten oude graven leegmaken om plaats te maken voor nieuwe overledenen. © REUTERS

Brazilië maakt versneld graven leeg om duizenden coronaslachtoffers te kunnen begraven

In Sao Paulo, de grootste stad van Brazilië, worden aan een sneltempo oude graven leeggemaakt om ze daarna opnieuw te kunnen vullen met de  slachtoffers die er elke dag vallen door het coronavirus. Tot een derde van het dagelijkse aantal Covid-19-doden wereldwijd valt nu in Brazilië, en de begrafenisdiensten kunnen het tempo waarop ze mensen moeten begraven, niet volgen. Tot in de late uren worden elke dag opnieuw doden te ruste gelegd. 

8 reacties

 • walther truyens

  2 maanden geleden
  Zou je zo een president niet kunnen aanklagen wegens misdaden tegen de menselijkheid , wegens geen steun geven aan de bevolking , negeren van alle bestrijdingsmiddelen tegen corona , het ontkennen van een pandemie .
 • Jan Desmet

  2 maanden geleden
  En dat door een griepje Bolsonaro ?
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Bolsonaro laten meehelpen
 • Peter Janssens

  2 maanden geleden
  Toevallig dat zulke massale dodentol toch altijd zo ver weg gebeurt dat we niet kunnen controleren of het wel klopt wat er in het artikel staat.
 • Jean-Paul Peelos

  2 maanden geleden
  Verplicht incinereren.
 1. Eén derde van alle coronadoden wereldwijd valt nu in Brazilië, burgemeesters smeken internationale gemeenschap om hulp

  Eén derde van alle coronado­den wereldwijd valt nu in Brazilië, burgemees­ters smeken internatio­na­le gemeen­schap om hulp

  De coronasituatie in Brazilië lijkt helemaal uit de hand te lopen. Het Zuid-Amerikaanse land gaat gebukt onder een loodzware golf van infecties en overlijdens: nergens ter wereld sterven er momenteel zoveel mensen aan Covid-19. Radeloze burgemeesters van een aantal miljoenensteden vragen met de moed der wanhoop internationaal om hulp die ze in eigen land niet krijgen.
 2. Persfotograaf die voetbalfans hoop gaf met geruststellende foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Persfoto­graaf die voetbal­fans hoop gaf met geruststel­len­de foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Friedmann Vogel, de Duitse persfotograaf die op beeld kon vastleggen hoe de Deense voetballer Christian Eriksen bij bewustzijn was toen die van het veld werd gedragen, doet op Instagram uit de doeken hoe het verlossende beeld tot stand kwam. “Ook al probeer ik altijd professioneel te blijven tijdens mijn werk, zaterdag beleefde ik, net als iedereen in het stadion, een achtbaan van emoties. Ik huilde en bad voor een goede afloop”, klinkt het.