Beeld van 10 februari 1994: luchtbeeld van het toen nog Franse vliegdekschip 'Foch', dat in 2000 werd omgedoopt in de 'Sao Paulo' toen het in handen van de Brazilianen kwam.
Volledig scherm
Beeld van 10 februari 1994: luchtbeeld van het toen nog Franse vliegdekschip 'Foch', dat in 2000 werd omgedoopt in de 'Sao Paulo' toen het in handen van de Brazilianen kwam. © AFP

Brazilië laat vliegdekschip met asbest in oceaan zinken, milieuorganisaties woest: “Ramp dreigt”

UpdateDe Braziliaanse marine heeft vrijdag gemeld het oude vliegdekschip Foch te hebben laten zinken, dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit. De beslissing krijgt forse kritiek van milieuorganisaties. Ook het Braziliaanse Openbaar Ministerie en de federale milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het schip.

  1. Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop

    Het Antwerpse parket gaat in beroep tegen de vrijspraak van Bocimar International, een dochterbedrijf van de Belgische rederij CMB. De rechter oordeelde eind juni dat de rederij niet schuldig is aan de illegale sloop van een 170.000 ton zwaar zeeschip op een strand in Bangladesh. Rederij CMB is in handen van de zonen van Marc Saverys, nazaat van de belangrijke Antwerpse redersfamilie Saverys.