Braziliaanse president Bolsonaro verliest controle tijdens persconferentie en maakt journalisten uit voor vuil van de straat

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is maandag tijdens een persconferentie de zelfcontrole verloren. Hij droeg een journaliste op dat ze haar mond moest houden en bestempelde mediagroep Globo, het grootste mediaconglomeraat van Brazilië, als "kak".

  1. Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, rellen in Tunis

    Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, rellen in Tunis

    De Tunesische president Kais Saied heeft nu ook de ministers van Justitie en Defensie ontslagen. Dat meldt de entourage van de president. Dit betekent dat minister van Defensie Ibrahim Bartaji en de waarnemend minister van Justitie Hasna Ben Slimane hun posten moeten neerleggen. De ministeries zullen voorlopig worden geleid door ambtenaren van lagere rang. Er zijn maandag straatgevechten uitgebroken rond het door het leger gebarricadeerde parlement van Tunesië in de hoofdstad Tunis. De rellen volgden op het besluit van president Kais Saied, een dag eerder, om de werkzaamheden van het parlement voor een periode van dertig dagen op te schorten en premier Hichem Mechichi uit zijn functie te ontheffen.