De voorzitter van de Braziliaanse parlementaire onderzoekscommissie, senator Omar Aziz (links), en de rapporteur, senator Renan Calheiros (rechts), tijdens de laatste stemming over de klachten tegen president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De voorzitter van de Braziliaanse parlementaire onderzoekscommissie, senator Omar Aziz (links), en de rapporteur, senator Renan Calheiros (rechts), tijdens de laatste stemming over de klachten tegen president Jair Bolsonaro. © EPA

Braziliaanse parlementscommissie stemt in met vraag om president Bolsonaro aan te klagen

De parlementaire onderzoekscommissie naar de coronapandemie in Brazilië heeft ingestemd met de vraag om president Jair Bolsonaro aan te klagen voor een tiental misdrijven, waaronder misdaden tegen de mensheid. Veel kans maakt de aanbeveling echter niet: de extreemrechtse president heeft in het parlement voldoende steun om een afzettingsprocedure te vermijden en de procureur-generaal is een bondgenoot van hem. 

  1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
    TV

    “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

    Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.