De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageert in een video op sociale media woest op de berichtgeving van Globo TV, dat bekendmaakte dat een portier hem in verband bracht met de moord.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageert in een video op sociale media woest op de berichtgeving van Globo TV, dat bekendmaakte dat een portier hem in verband bracht met de moord. © AFP

Braziliaanse justitieminister beveelt onderzoek naar getuigenis over betrokkenheid Bolsonaro bij moord

De Braziliaanse minister van Justitie Sergio Moro heeft aan de hoofdaanklager van het land gevraagd om de bewering na te trekken van een portier die president Jair Bolsonaro in verband brengt met de moord op Marielle Franco, een lid van de gemeenteraad van Rio de Janeiro. Franco werd in maart 2018 samen met haar chauffeur doodgeschoten terwijl ze door de stad reden. Een jaar later werden twee verdachten gearresteerd. Bolsonaro dreigt ermee de vergunning in te trekken van een tv-zender die over de bewering van de portier berichtte.

1 reactie

 • Eddy Bryon

  2 jaar geleden
  Zou me niet verwonderen !!!!
 1. VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”
  5

  VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”

  Na zijn benoeming voor een tweede ambtstermijn heeft VN-secretaris-generaal António Guterres tot internationale samenhang tegenover de grote uitdagingen opgeroepen. “Het kan twee kanten uit gaan: instorting en eeuwige crisis of doorbraak en uitzicht op een groenere, veiligere en betere toekomst voor iedereen. Er zijn redenen voor hoop”, zei de 72-jarige Portugees in New York na zijn benoeming. “De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk”, aldus de VN-topman.
 2. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden in september voor Kosovo-tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den in september voor Koso­vo-tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd in september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.