AP
Volledig scherm
© AP

Braziliaanse expeditie bereikt geïsoleerde inheemse stam

Een expeditie naar een geïsoleerde inheemse stam in het Braziliaanse Amazonewoud is in haar opzet geslaagd. Dat meldde Funai, de overheidsdienst voor de bescherming van de inheemse bevolking, gisteren.

6 reacties

 • DAVID VAN LAER

  2 jaar geleden
  Staat daar niet in de wet dat deze stammen niet gestoord mogen worden? Er zal wel een verborgen agenda zijn met een president die het amazonegebied wil openstellen voor mijn, hout, landbouw en oliewinning kan het niet anders.
 • serge rene vandevelde

  2 jaar geleden
  Bolsonaro extreem rechts?in Brasil zijn de meningen anders.Trouwens nergens werd er iets vermeld re deze expeditie,die eigenlijk niet toegelaten zou zijn.De inheemse bevolking kan niet tegen griep em ze zijn imuun tegen malária em gele koorts
 • Hugo Bavré

  2 jaar geleden
  Dit is gewoon misdadig. Mensen die al eeuwenlang in gemeenschap met en in de natuur leven zullen hun vrijheid en cultuur verliezen.
 • Paul Coudijzer

  2 jaar geleden
  En ineens allerlei ziektes mee gebracht, hopelijk is er geen geloof mee gemoeid, anders zijn ze ook naar de vaantjes geholpen.
 • Edwige Spiegel

  2 jaar geleden
  'k Zou zeggen: maak zo snel mogelijk rechtsomkeer en maak dat je daar weg bent en laat die mensen gerust. Wat gaan die expeditieleden daar doen? Zich moeien? Die mensen hebben tot op heden hun plan getrokken zonder Westerse bemoeienissen. Puur sensatie!