De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro. © AFP

Braziliaanse coronacijfers door het dak: “Bolsonaro is schuldig aan grootste genocide uit onze geschiedenis”

De Braziliaanse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva (75) vindt dat zijn opvolger Jair Bolsonaro zich moet verontschuldigen voor zijn beheer van de coronacrisis. In een interview dat vandaag in het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ is verschenen, verwijt Lula het staatshoofd zelfs "de grootste genocide in de geschiedenis van Brazilië”. 

10 reacties

 • Lecocq Daniel

  1 jaar geleden
  Genocide? Brazilië telt 1500 doden per miljoen inwoners, België 2000 doden per miljoen inwoners. België staat daarmee op plaats 7, Brazilië pas op plaats 19. Als er een genocide plaats heeft, dan is dat eerder in België dan in Brazilië.
 • Luc Verhanneman

  1 jaar geleden
  Ik kan mij voorstellen dat je daar zo maar alles niet kan sluiten gezien de meesten in de steden zouden sterven van de honger
 • Guido De Backer

  1 jaar geleden
  enige reden dat Lula nu wordt vrijgelaten is dat men schrik heeft te verliezen van Sergio Moro, de anti-corruptie rechter waar heel de politieke klasse schrik van heeft. En ja Lula was wel degelijk corrupt, de PT heeft niet miljoenen maar miljarden gestolen. De andere partijen ook trouwens. Op de loonlijst van Odebrecht stonden meer dan 5000 piolitici die maandelijks steekpenningen kregen. De firma had er zelfs een departement voor om de betalingen af te handelen.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Afstand houden, handen wassen en mondmasker dragen moet je zelf doen. Daar heb je echt geen president voor nodig.
 • Patrick Van Overmeire

  1 jaar geleden
  Wat kan een president nu doen dan vragen bepaalde maatregelen te volgen als het volk dit niet doet haal het niets uit