AP
Volledig scherm
© AP

Brandweerlui, gepensioneerden en minderjarigen stichtten brand in Franse bossen afgelopen zomer

Bosbranden in FrankrijkIn Frankrijk zijn in totaal 48 personen gearresteerd die ervan worden verdacht achter verschillende branden van deze zomer te zitten. Dat heeft de Franse politie bekendgemaakt. Intussen werden al 12 van die 48 mensen veroordeeld tot celstraffen van maximaal twee jaar. Een tiental personen is in voorlopige hechtenis genomen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Bosbranden die deze zomer Europa teisterden veroorzaakten grootste uitstoot in 15 jaar tijd

  Bosbranden die deze zomer Europa teisterden veroorzaak­ten grootste uitstoot in 15 jaar tijd

  De bosbranden die Europa tijdens de zomermaanden teisterden, hebben geleid tot een nieuwe piek in de koolstofemissies. Wetenschappers van de Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) hebben de intensiteit en emissies van de branden, maar ook hun impact op de luchtkwaliteit in de gaten gehouden. Ze hebben de hoogste koolstofemissies sinds 2007 geregistreerd. Dat meldt Copernicus, dat deel uitmaakt van het ruimtevaartprogramma van de Europese Unie, dinsdag vanuit Bonn in een persbericht.