Leen Schaap.
Volledig scherm
Leen Schaap. © ANP

Brandweer Amsterdam wil motorbendeleden weren: "Dit is misdaad bevorderend"

De top van de Amsterdamse brandweer wil leden van motorbendes weren. "Voor de integriteit en geloofwaardigheid van de overheid vind ik ambtenaren met dit soort contacten een heel slechte zaak. Het is een misdaad bevorderende factor", zegt brandweercommandant Leen Schaap in een interview met Het Parool.

5 reacties

 • Rudy Dozie

  3 jaar geleden
  Als hij zich aan de wet houd , en zijn dienst stelt aan de burger , en bij brand helpt en red , doet dit er niet toe of hij lid is van een bende . Of hij nu crimineel is of gewone burger , voor de mensen in nood zal dat een worst wezen . Gaan jullie bij het zien gebeuren een auto ongeval ter plaatse ook kijken wie je zal helpen uit een brandend voertuig ? voor mij mag dat een zwarte , witte , gele of gelijk eender zijn , als ik hen maar kan helpen .
 • Lodewijk Verborgt

  3 jaar geleden
  Leden van een motorclub horen in de gevangenis en niet bij de brandweer.
 • Philippe De Swert

  3 jaar geleden
  Wat een vooringenomenheid. Het is niet omdat men lid is van een motorclub dat men onmiddelijk een crimineel is ofdat die club een crimineel netwerk is. Op zo'n basis kan men ook racisme gaan verdedigen...
 • Eduard wynants

  3 jaar geleden
  Zn doen die jongen hun werk niet dan.? Het is al ver gekomen dat privee leven al meeteld voor je werk
 • frans Vullings

  3 jaar geleden
  als enkele leden zich crimineel gedragen kan je dan een hele club verantwoordelijk maken ? zo ja, ga dan ook achter sommige politieke partijen aan want die zijn geen haar beter
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie