Volledig scherm
© AFP

Brandstofprijzen in Zimbabwe in één klap verdubbeld en nu hoogste ter wereld: “Doden bij protesten”

Bij protesten in verschillende steden in Zimbabwe tegen de stijging van de brandstofprijzen zijn doden gevallen. President Emmerson Mnangagwa verdubbelde de prijzen zaterdagavond vanwege de zware economische crisis, waardoor in Zimbabwe nu de hoogste brandstofprijzen ter wereld gelden. Benzine kost nu, omgerekend, 2,71 euro per liter, diesel 2,80 euro per liter. Benzine kost wereldwijd gemiddeld 0,95 euro (1,08 dollar). 

 1. Franse minister roept gele hesjes op om te stoppen met betogen: “Boodschap is gehoord, we gaan actie ondernemen”
  Gele hesjes

  Franse minister roept gele hesjes op om te stoppen met betogen: “Boodschap is gehoord, we gaan actie ondernemen”

  De Franse minister van Onderwijs heeft de gele hesjes opgeroepen hun wekelijkse betogingen op zaterdag stop te zetten. “Hun boodschap is gehoord, we zijn bezig er iets constructiefs mee te doen", aldus Jean-Michel Blanquer op France Inter. "Vandaag hebben we niet langer nood aan deze betogingen. Wat vandaag echt belangrijk is, is een normale economische en sociale activiteit, en een democratisch debat."
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Negende actieweekend ‘gele hesjes’ in Frankrijk: 84.000 manifestanten stromen samen in grote steden, traangas ingezet in Parijs

  Negende actieweek­end ‘gele hesjes’ in Frankrijk: 84.000 manifestan­ten stromen samen in grote steden, traangas ingezet in Parijs

  In enkele grote Franse steden zijn vandaag opnieuw tienduizenden manifestanten van de gele hesjes op straat gekomen om te protesteren tegen het sociaal en fiscaal beleid van de Franse regering. Het is het negende weekend op een rij dat er actie wordt gevoerd. Er zijn manifestanten in onder meer Parijs, Bourges, Caen en Rouen. Volgens de politie waren er in het hele land zo’n 84.000 manifestanten, een forse stijging ten opzichte van vorig weekend.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen