Brand na knal in Amerikaanse olieraffinaderij: brandweer moet acht uur blussen

In het Texaanse Baytown brak in de nacht van woensdag op donderdag een brand uit in een olieraffinaderij van ExxonMobil. Vier mensen raakten gewond.

  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Marioepol gevallen, intense gevechten in de Donbas

    LIVE. Marioepol gevallen, intense gevechten in de Donbas

    Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  2. Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

    Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

    Terwijl verschillende Europese landen zoals Spanje en Frankrijk momenteel kreunen onder de hitte, heeft het Zuid-Amerikaanse land Brazilië te kampen met een koudegolf. Met 1,4 graden Celsius registreerde de hoofdstad Brasilia gisteren haar laagste temperatuur ooit, terwijl de winter in het tropische land pas binnen een maand begint. Het gure weer vormt een grote bedreiging voor de duizenden daklozen die op straat moeten slapen, alsook voor de oogsten in het land.