De brand in een Cubaanse brandstofopslagplaats ontstond na een blikseminslag. Het inferno heeft al zeker aan twee brandweermensen het leven gekost. Veertien mensen zijn nog vermist. Er raakten 132 mensen gewond.
Volledig scherm
De brand in een Cubaanse brandstofopslagplaats ontstond na een blikseminslag. Het inferno heeft al zeker aan twee brandweermensen het leven gekost. Veertien mensen zijn nog vermist. Er raakten 132 mensen gewond. © Photo News

Brand in Cubaanse brandstofopslagplaats is geblust: 2 doden, 132 gewonden, nog 14 vermisten

De grote brand die een week lang heeft gewoed in een brandstofopslagplaats in Cuba, is volledig geblust. Dat heeft de Cubaanse overheid vrijdag meegedeeld.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Opiatencrisis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

  Opiatencri­sis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

  De Amerikaanse antinarcoticabrigade DEA is een crimineel kwijt die als informant werkte nadat hij werd gepakt met een recordhoeveelheid fentanyl, een pijnstiller van Belgische bodem die honderd keer krachtiger is dan morfine en waar vorig jaar ruim 70.000 Amerikanen door om het leven kwamen. Dat meldt tv-zender ‘NBC News’. Het lijkt het zoveelste fiasco in de al decennia durende ‘War on Drugs’ in de Verenigde Staten.