Brahim Aoussaoui werd op 8 februari door de lokale autoriteiten in Italië lachend op foto gezet, nadat hij per boot arriveerde vanuit Lampedusa. Een dag later nam hij de trein naar Frankrijk, waar hij donderdag drie mensen de keel oversneed in de basiliek van Nice.
Volledig scherm
PREMIUM
Brahim Aoussaoui werd op 8 februari door de lokale autoriteiten in Italië lachend op foto gezet, nadat hij per boot arriveerde vanuit Lampedusa. Een dag later nam hij de trein naar Frankrijk, waar hij donderdag drie mensen de keel oversneed in de basiliek van Nice. © EPA

Brahim Aoussaoui: de ‘lachende jihadist’ die drie mensen keelde in Nice

De terrorist die donderdagochtend drie mensen doodde in Nice heeft een gezicht gekregen. En het is een lachend gezicht. Brahim Aoussaoui (21) werd begin deze maand nog breed glimlachend op foto gezet door de lokale autoriteiten in de haven van Bari, in het zuiden van Italië, nadat de Tunesiër er met een vluchtelingenboot was gearriveerd. Daarna reisde hij per trein naar Frankrijk, waar de ‘lachende jihadist’ 21 dagen later drie mensen de keel oversneed in de Notre Dame-basiliek.

 1. Trump: “Als kiescollege Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  Trump: “Als kiescolle­ge Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. “Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard, dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis”, zei Trump. Achteraf klaagde de president toch weer dat zijn woorden fout worden weergegeven.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel