Op de metrolijnen in New York zijn mondmaskers al langer verplicht. Overtreders riskeren boetes tot 50 dollar.
Volledig scherm
Op de metrolijnen in New York zijn mondmaskers al langer verplicht. Overtreders riskeren boetes tot 50 dollar. © AP


Nu pas mondmaskerplicht op Amerikaans openbaar vervoer, Trump lag vorig jaar dwars

De Verenigde Staten stellen (nu pas) het dragen van mondmaskers verplicht in bijna alle vormen van openbaar vervoer. Reizigers in vliegtuigen, treinen, veerboten, metro’s en taxi’s moeten vanaf maandag hun neus en mond bedekken. 

8 reacties

 • Gerda Vetmuylle

  2 jaar geleden
  Sommigen zijn overtuigd dat mondmaskers niet helpen en zoeken op internet naar hun gelijk en botsen dan op Qanon toestanden die er allemaal aan zijn voor de moeite ; het enige complot waren zij zelf. Echt wetenschappelijke artikels tonen aan dat mondmaskers wel helpen en zelfs tegen véél meer dan corona. Wie bv allergisch reageert op pollen is enorm gebaat met het mond/neusmasker mits correct dragen en elke dag verversen wat sommigen nog niet eens doen met hun onderbroek.
 • Lisa Carpentier

  2 jaar geleden
  Als je enig verstand hebt, draag je dat toch al automatisch.
 • jonas van poucke

  2 jaar geleden
  Er is al meer dan genoeg bewezen dat mondmaskers niets helpen. Maar het artikel gaat over hoe Trump afgevoerd moet worden en de socialisten in 2024 aan de macht kunnen blijven.
 • jos robben

  2 jaar geleden
  smoelvodden zijn nergens voor nodig !! In de vuilbak er mee !!!!
 • Peter Johan

  2 jaar geleden
  Tuurlijk dat beste Juul, Biden is nog geen volle 10 dagen president, en er komt al kritiek dat hij in die tijdspanne niet rechtzet wat de achterlijkste president ooit bijna een jaar lang heeft omver gegooid... Was natuurlijk weinig anders te verwachten van de "hoogst-intelligenten" die dwaze donald zo geweldig vonden...