Kinderen aan het grenshek met prikkeldraad dat Polen aan zijn grens met Wit-Rusland optrok. "De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel van Russisch president Poetin om Europa te destabiliseren", oordeelt professor Jonathan Holslag (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen aan het grenshek met prikkeldraad dat Polen aan zijn grens met Wit-Rusland optrok. "De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel van Russisch president Poetin om Europa te destabiliseren", oordeelt professor Jonathan Holslag (VUB). © via REUTERS


Hoe vluchtelingen aan Poolse grens slechts speelbal zijn van Poetins operatie 'Destabiliseer Europese Unie’

Het lot van de ruim 4.000 vluchtelingen die geen kant op kunnen in de ijskoude bossen op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is tragisch. “Maar er is meer aan de hand. De druk die Russisch president Poetin op Europa zet, neemt almaar toe. De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel om Europa te destabiliseren. Aan zijn hele oostflank zoekt Poetin de limieten op om de Europese Unie te verzwakken en de eigen invloed uit te breiden. Daarin kadert ook de Russische militaire opbouw aan de grens met Oekraïne”, zegt politicoloog Jonathan Holslag (VUB).

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. 'Een van ziekste Covid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  'Een van ziekste Co­vid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  De veertigjarige Andrew Watts werd ziek op kerstdag 2020 en testte een dag later positief op het coronavirus. Hij werd opgenomen in een Londens ziekenhuis met een longontsteking. Watts kreeg van de artsen de weinig benijdenswaardige titel van “een van de ziekste Covid-19-patiënten ooit”. Pas nu, meer dan een jaar na zijn opname, kan hij thuis weer ademen zonder zuurstofslangetjes in de neus.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.