Kinderen aan het grenshek met prikkeldraad dat Polen aan zijn grens met Wit-Rusland optrok. "De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel van Russisch president Poetin om Europa te destabiliseren", oordeelt professor Jonathan Holslag (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen aan het grenshek met prikkeldraad dat Polen aan zijn grens met Wit-Rusland optrok. "De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel van Russisch president Poetin om Europa te destabiliseren", oordeelt professor Jonathan Holslag (VUB). © via REUTERS


Hoe vluchtelingen aan Poolse grens slechts speelbal zijn van Poetins operatie 'Destabiliseer Europese Unie’

Het lot van de ruim 4.000 vluchtelingen die geen kant op kunnen in de ijskoude bossen op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is tragisch. “Maar er is meer aan de hand. De druk die Russisch president Poetin op Europa zet, neemt almaar toe. De uitgelokte vluchtelingencrisis is een cynisch machtsmiddel om Europa te destabiliseren. Aan zijn hele oostflank zoekt Poetin de limieten op om de Europese Unie te verzwakken en de eigen invloed uit te breiden. Daarin kadert ook de Russische militaire opbouw aan de grens met Oekraïne”, zegt politicoloog Jonathan Holslag (VUB).

  1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
    HLN Shop

    "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

    Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.