REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Boze Macron: “Keuze van België voor F-35 druist in tegen Europese belangen”

De Franse president Emmanuel Macron “betreurt” de beslissing van de Belgische regering om gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij aan te schaffen. De beslissing “druist op strategisch vlak in tegen de Europese belangen”, zo reageerde Macron vandaag tijdens een bezoek aan Slovakije. De Franse minister van Defensie Florence Parly is dan weer blij met de Belgische beslissing om pantservoertuigen in Frankrijk aan te kopen.

129 reacties

 • Pascal Fransen

  4 jaar geleden
  Waarom kopen de Belgen geen lig 29 kost meer dan de helft minder en toch een geduchte tegenstander in goede handen
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Macron moet niet boos zijn op België maar op zijn voorganger Hollande. Die heeft het waarschijnlijk onder één hoedje gespeeld met onze PS'er Di Rupo om de deal binnen te halen zonder aanbesteding, maar met onderlinge compensaties. N-VA heeft daar een stokje voor gestoken.
 • Walter De Vuyst

  4 jaar geleden
  Johan Apadrite , De Rafale is een uitstekend en betrouwbaar toestel dat reeds gedurende jaren ingezet wordt in het Midden -Oosten , Afganistan ,Lybie en Irak . De F-35 heeft nog niets bewezen en kampt voor het ogenblik met heel wat technische problemen . Deze regering heeft voor de F-35 gekozen omdat de NVA en de Vlaamse bedrijven dit wilden .
 • Guido neerinckx

  4 jaar geleden
  Met welk recht noemt Macron Belgie een land met "politieke beperkingen"? Wat bedoelt hij daarmee? En waarom reageert Michel niet op een dergelijke misplaatste uitspraak? Omdat elk lid van de Franstalige MR op zijn knieen ligt voor de nieuwe zonnekoning,die helaas in Frankrijk het moet stellen - volgens de laatste peilingen - met een populariteit van 29%.
 • Jose Van Hauwaert

  4 jaar geleden
  Jan Verstrepen, Frankrijk is wel degelijk volwaardig lid van de NATO. Gino Denil. Rusland moet maar 1 land beveiligen, aanvallen is voor hen geen probleem zie Oekraine. De NATO is ook inzetbaar in ter bescherming van Canada, USA, Ijsland...die ver van ons bed liggen maar ook onze partners zijn. De scheepvaartroutes weredwijd moeten bvb ook beveiligd worden en ga zo maar door.