ANP
Volledig scherm
© ANP

Bouwpromotoren kunnen renteloze lening krijgen om goedkopere huurwoningen te bouwen

Bouwpromotoren kunnen binnenkort een renteloze lening krijgen om goedkopere huurwoningen te bouwen. In ruil moeten ze zo'n woning aanbieden met een korting van 100 à 200 euro tegenover de marktwaarde. Dat meldt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) vandaag.

 1. Taliban roepen dag van machtsovername uit tot feestdag

  Taliban roepen dag van machtsover­na­me uit tot feestdag

  De taliban in Afghanistan hebben morgen, maandag 15 augustus, tot een feestdag uitgeroepen om te vieren dat ze precies een jaar geleden aan de macht kwamen. De moslimextremisten pleegden vorig jaar een staatsgreep toen de door de Verenigde Staten geleide NAVO-troepen het land verlieten. Ook de Afghaanse ex-president Ashraf Ghani heeft gereageerd op de verjaardag van de coup. Volgens hem verliezen de Afghanen hun hoop onder het bewind van de taliban.
 2. Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme, maar pleit onschuldig
  37

  Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme, maar pleit onschuldig

  De man die vrijdag in de staat New York schrijver Salman Rushdie heeft aangevallen en neergestoken is de 24-jarige Hadi Matar. Hij liet zich eerder positief uit over sjiitisch extremisme, meldt NBC op basis van bronnen binnen het politieonderzoek. De man, die meteen na de feiten gearresteerd werd, handelde vermoedelijk alleen. Hij wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag, maar pleit onschuldig volgens zijn advocaat. Conservatieve media in Iran prijzen zijn daad. “Duizendmaal bravo”, klinkt het.