Verkiezingsposters in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.
Volledig scherm
Verkiezingsposters in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. © ANP / EPA

Bosnië en Herzegovina in volle existentiële crisis naar de stembus

In Bosnië en Herzegovina vinden vandaag algemene verkiezingen plaats in volle existentiële crisis. De etnische verschillen bedreigen meer dan ooit de integriteit van het land, bijna 30 jaar na het bloedige conflict.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Depressief, gearresteerd of drugsverslaafd: zo gaat het 30 jaar later met de cast van ‘Melrose Place’
  PREMIUM
  TV

  Depressief, gearres­teerd of drugsver­slaafd: zo gaat het 30 jaar later met de cast van ‘Melrose Place’

  Nadat Grant Show een succesvolle rol speelde in ‘Beverly Hills, 90210’ vond producent Aaron Spelling de tijd rijp voor een spin-off, met Grant als één van de hoofdrolspelers, en bedacht hij ‘Melrose Place’. De reeks speelde in een ondertussen wereldberoemd geworden appartementencomplex met zwembad. De knappe looks van de cast droegen bij aan het succes, maar ook de eigenaardige en soms compleet ongeloofwaardige verhaallijnen.