Beeld van de Dixie Fire in Californië.
Volledig scherm
Beeld van de Dixie Fire in Californië. © AP

Bosbranden veroorzaakten recorduitstoot aan CO2 in 2021

De talrijke bosbranden die in 2021 hebben gewoed, hebben een recorduitstoot aan CO2 de lucht ingejaagd. Dat meldt CAMS, het aardobservatieprogramma van de Europese Unie. In totaal schat CAMS dat er zo 1.760 megaton CO2 uitgestoten is.

12 reacties

 • Emiel

  1 jaar geleden
  Voorstel groen : alle bomen kappen !
 • Alfons Detemmerman

  1 jaar geleden
  Een boom kan nooit meer CO2 uitstoten dan hij geabsorbeerd heeft
 • Ronny Toch

  1 jaar geleden
  Hoe maakt men het onderscheid tussen uitstoot bosbranden en vulkaan uitbarstingen
 • Marcq Adriaens

  1 jaar geleden
  Awel, wat gaan de groenen daar aandoen? Ze kunnen misschien helpen blussen.
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Een van de redenen waarom er voor toedoen van de mens klimaatveranderingen waren. Toen was heel de planeet bebost en een bos brand werd dan niet geblust maar bleef soms jaren branden.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  11

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.
 3. Kindje (3) sterft aan buitenschoolse kinderopvang in Linter, mama kwam peuter met fiets ophalen: “Wellicht overleden door val, niet door aanrijding”

  Kindje (3) sterft aan buiten­school­se kinderop­vang in Linter, mama kwam peuter met fiets ophalen: “Wellicht overleden door val, niet door aanrijding”

  In Wommersom, een deelgemeente van Linter in Vlaams-Brabant is maandagavond een driejarig kind om het leven gekomen. Volgens burgemeester Marc Wijnants (CD&V) was de moeder haar kindje komen ophalen aan de buitenschoolse kinderopvang. Ze zette de peuter in een kinderstoel achteraan op haar fiets, maar zou dan gestruikeld zijn. Net op dat moment passeerde een wagen.
  Linter