Het vuur brandt tussen de wijnranken in Napa, Californië.
Volledig scherm
Het vuur brandt tussen de wijnranken in Napa, Californië. © AFP

Bosbranden leggen beroemd wijngebied Napa Valley in de as, drie doden bij andere vuurzee in Californië

Duizenden bewoners van de beroemde Amerikaanse wijnregio Napa Valley, in het noorden van Californië, hebben hun huis moeten verlaten wegens de felle natuurbranden in het gebied. Het vuur, dat aangewakkerd wordt door windstoten, verwoestte onder meer woningen en wijngaarden. Bij de stad Redding, zo’n 320 kilometer noordelijker, kostte een andere natuurbrand aan drie mensen het leven.

  1. Brandweerman doorprikt complottheorieën over verwoestende bosbrand in Californië: “Bewuste brandstichting? Dat is gewoon onzin”

    Brandweer­man doorprikt complotthe­o­rieën over verwoesten­de bosbrand in Californië: “Bewuste brandstich­ting? Dat is gewoon onzin”

    De enorme bosbranden in Californië woeden ongenadig verder. Het gevaar dat door de bergen ten noordoosten van Los Angeles en de Mojave-woestijn raast, bedreigde maandag nog steeds huizen en was een van de meer dan twintig grote branden die in heel Californië lelijk huishouden. Een brandweerman gaat viraal op TikTok waar hij enkele video’s maakte waarin hij complottheorieën ontkracht over de bosbranden.