De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis (midden) brengt samen met enkele ministers een bezoek aan de historische site Olympia, die door het vuur wordt bedreigd.
Volledig scherm
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis (midden) brengt samen met enkele ministers een bezoek aan de historische site Olympia, die door het vuur wordt bedreigd. © AP

Bosbranden in Griekenland verwoestten al 90.000 hectare, Griekse premier verontschuldigt zich voor falende aanpak

De bosbranden in Griekenland hebben tot nu toe al zeker 90.000 hectare verwoest. Het geologische instituut van de universiteit van Athene heeft de schade berekend en zegt dat er “nog veel meer afgebrande grond gaat bijkomen”. Onder de burgers groeit intussen de woede over de falende aanpak van de vele natuurbranden die woeden in het land. De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft zich maandag bij de bevolking geëxcuseerd.

  1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
    HLN Shop

    "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

    Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.