AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Bosbranden blijven Griekenland teisteren: eiland dreigt volledig af te branden

De hevige branden op het Griekse eiland Evia en het Peloponnesische schiereiland winnen terrein. Minstens 1.450 brandweermannen strijden tegen de alles verwoestende branden, maar krijgen ze moeilijk onder controle. Duizenden inwoners zijn inmiddels geëvacueerd. Er vielen al verschillende doden. Vooral in Evia is de situatie dramatisch. De vrees luidt dat het eiland volledig zal afbranden.

12 reacties

 • karel dillen

  1 jaar geleden
  T zal niet het enige eiland of land zijn dat opbrandt of overstroomd wordt. We zullen eraan moeten wennen want dit wordt maandelijkse kost
 • Benny Van den broeck

  1 jaar geleden
  Buurland Turkije heeft al vier vliegtuigen gestuurd. Dat is officieel aangekondigd.
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Europees commissaris voor brandbestrijding benoemen kan hij/zij werken aan een plan en binnen 10 jaar hebben de vriendjes hun postje vast, de matekes een jobke als ex-perth en is er NIKS gebeurd behalve een plan.
 • Christine Van Der Stocken

  1 jaar geleden
  Misschien kunnen ze nog een Europese eet- en babbeltop bijeenroepen ipv daadwerkelijk iets te doen !! De mensen zitten in de miserie en de politiek geniet van de vakantie.
 • Walter Decock

  1 jaar geleden
  De minimum straf voor brandstichting, zelfs in natuurgebied, optrekken tot 20 jaar, en levenslang voor in bewoonde gebouwen. Nu lachen de pyromanen ons vierkant uit met een werkstraf of boete.
 1. Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtoffer wordt van 'bruidsdiefstal’ nadat ze huwelijksaanzoek weigert
  Play

  Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtof­fer wordt van 'bruidsdief­stal’ nadat ze huwelijks­aan­zoek weigert

  In het Russische Tambov heeft een familie een meisje ontvoerd nadat ze weigerde om met een van hen te trouwen. Amik Shamojan (20) zag zijn aanzoek geweigerd, en riep de hulp van zijn vader en broer in. Zij zagen geen betere optie dan Bella Ravojan (18) te ontvoeren. De familie drong het appartement van het meisje binnen en sleurde haar naar hun auto. Ze ontvoerden de vrouw naar de regio rond Nizjni Novgorod. Een paar dagen later wist het meisje te ontsnappen, waarna ze naar de politie trok. Amik Shamojan trok zelf ook naar de politie en bekende de feiten, maar de andere familieleden sloegen op de vlucht. Zij zijn dan ook op de federale opsporingslijst gezet. Als ze veroordeeld worden, kunnen ze alle drie een gevangenisstraf tot 12 jaar krijgen.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.