AFP
Volledig scherm
© AFP

Bosbranden aan Côte d'Azur onder controle, maar nog niet gedoofd

De hevige brand die al een week de Franse Côte d'Azur teistert, is vandaag onder controle gebracht, maar het zal nog enkele dagen duren alvorens de brand gedoofd kan worden verklaard. Dat heeft de brandweer laten weten.

 1. “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlanding terug naar huis te vliegen
  Play

  “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlan­ding terug naar huis te vliegen

  Woede, ongeloof, chaos. Videobeelden tonen het begin van de opstand die woensdag uitbrak op een vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife. Het vliegtuig moest op een kwartiertje van de bestemming een noodlanding maken op Gran Canaria, na een blikseminslag. Toen de passagiers te horen kregen dat ze van daaruit met hetzelfde vliegtuig weer zouden terugvliegen naar Brussel, was het hek van de dam.
 2. TotalEnergies neemt afstand van Russische partner Novatek

  TotalEner­gies neemt afstand van Russische partner Novatek

  De Franse energiereus TotalEnergies neemt afstand van Novatek, de historische partner in Rusland. De participatie van 19,4 procent in Novatek schrijft TotalEnergies voortaan niet meer in de eigen boeken. Daarvoor zal het olie- en gasbedrijf een afwaardering van 3,7 miljard dollar in het vierde kwartaal inschrijven. TotalEnergies trekt ook met onmiddellijke ingang de twee vertegenwoordigers in Novateks raad van bestuur terug, meldt het bedrijf.