Bosbrand ten westen van Barcelona loopt uit de hand.
Volledig scherm
Bosbrand ten westen van Barcelona loopt uit de hand. © EPA

Bosbrand ten westen van Barcelona loopt uit de hand, ook evacuaties door grote bosbranden in westen Sardinië

In het noordoosten van Spanje is een bosbrand op zowat 100 kilometer ten westen van Barcelona uit de hand gelopen. De vlammen hebben tot nu toe 1.100 hectare bos en landbouwgrond in de as gelegd, zo meldde de Catalaanse dienst voor bosbeheer zondag. Ook zijn er grote bosbranden op het westen van het Italiaanse eiland Sardinië die circa vierhonderd mensen van huis verdreven. Ze zijn in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd.

1 reactie

  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Kunnen ze geen eigen ‘nepregen’ maken om het vuur te verslaan zoals ze dit in Dubai doen maar dan tegen de hitte? De V.A.E. gaven 12,6 miljoen euro uit aan een techniek genaamd ‘cloud seeding’. Die technologie maakt gebruik van een drone om elektrische ladingen in de wolken af ​​te geven: “De waterdruppels smelten en kleven samen, waardoor er neerslag ontstaat”. Kan Californië die techniek ook niet gebruiken tegen de hevige bosbranden? Bron HLN: Dubai maakt eigen ‘nepregen’ om hitte te verslaan.
  1. Koppel dat met gender reveal party gigantische bosbrand veroorzaakte in Californië aangeklaagd voor 30 misdrijven waaronder onvrijwillige doodslag

    Koppel dat met gender reveal party giganti­sche bosbrand veroorzaak­te in Californië aange­klaagd voor 30 misdrijven waaronder onvrijwil­li­ge doodslag

    Bijna een jaar geleden, in september 2020, woedde er een hevige bosbrand in San Bernardino, een stad in de Amerikaanse staat Californië. Er ging zo’n 9.300 hectare in vlammen op en een brandweerman kwam om het leven. De oorzaak? Een gender reveal party van een koppel dat in verwachting was. Zij worden nu aangeklaagd voor 30 misdrijven.