De prefectuur laat weten dat bijna 500 brandweerlui en blusvliegtuigen sinds dinsdagochtend in de weer zijn om twee branden te blussen in de gemeenten Saint-Bauzille-de-la-Sylve, Gignac en Aumelas.
Volledig scherm
De prefectuur laat weten dat bijna 500 brandweerlui en blusvliegtuigen sinds dinsdagochtend in de weer zijn om twee branden te blussen in de gemeenten Saint-Bauzille-de-la-Sylve, Gignac en Aumelas. © REUTERS

Bosbrand nabij Montpellier: al 500 hectare in vlammen

Een brand in een bosrijk gebied in het Franse departement Hérault, op een twintigtal kilometer van Montpellier, heeft al meer dan 500 hectare natuur vernietigd. De lokale autoriteiten hebben de inwoners van het dorp Aumelas nu gevraagd om te evacueren.

  1. Duitse bondskanselier Scholz zet druk voor handelsakkoord tussen EU en Zuid-Amerika

    Duitse bondskanse­lier Scholz zet druk voor handelsak­koord tussen EU en Zuid-Amerika

    Duitsland en Argentinië maken zich sterk dat het mogelijk is de onderhandelingen over een van de grootste handelsakkoorden ter wereld snel af te ronden. De al meer dan twintig jaar aanslepende onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur hebben nu lang genoeg geduurd, zo zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na een ontmoeting met de Argentijnse president Alberto Ángel Fernández in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.