AFP
Volledig scherm
© AFP

Bosbrand in Zuid-Frankrijk dan toch niet onder controle, 1.000 mensen uit voorzorg geëvacueerd

UpdateIn het zuiden van Frankrijk zijn zowat duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand die 500 hectare natuur extra in de as heeft gelegd. De evacuaties vonden plaats in het departement Aveyron, waar volgens de lokale autoriteiten in totaal al 1.260 hectare natuur verloren is gegaan. De natuurbranden in de departementen Gironde en Bretagne lijken dan weer ingedamd.

1 reactie

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Nog dagen na het blussen van een bosbrand, kan het 30 cm onder de grond nog 150°C zijn. Dit werd gezegd door een Franse brandweerman op een Franse tv-post. Deze branden zijn een ecologische ramp in Frankrijk. De CO2-uitstoot is/was enorm. Nog een domino-effect van de klimaatsverandering. Hopelijk herplanten ze niet meer met dennensoorten. Die zijn zoals een doosje lucifers.
 1. Cameraman stopt met filmen tijdens live-uitzending en helpt slachtoffers orkaan Ian: “Alles in orde daar?”
  Play

  Cameraman stopt met filmen tijdens li­ve-uitzending en helpt slachtof­fers orkaan Ian: “Alles in orde daar?”

  Een Australische cameraman heeft, live in de nieuwsuitzending, mensen geholpen die hun huis moesten verlaten door orkaan Ian. De beelden zijn gemaakt in het zwaar getroffen Naples, in de Amerikaanse staat Florida. Terwijl journalist Tim Lester vertelt hoe groot de schade is, zet Glen Ellis zijn camera even op de grond. Hij loopt het water in en helpt mensen met oversteken.