ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Bosbrand in noordwesten Spanje bijna onder controle

De Spaanse brandweer heeft de bosbrand in de noordwestelijke regio Galicië bijna onder controle. Dat liet de regionale regering van Galicië vandaag weten in een verklaring. De brand brak woensdag uit en heeft al 600 hectare bos verwoest.

 1. Familie van Gabby Petito eist schadevergoeding van 50 miljoen dollar: “Agenten hebben gefaald om haar te beschermen”

  Familie van Gabby Petito eist schadever­goe­ding van 50 miljoen dollar: “Agenten hebben gefaald om haar te beschermen”

  De familie van de vermoorde Gabby Petito (22) heeft maandag aangekondigd dat ze een schadeclaim indient tegen de politie van Moab en lokale overheidinstanties in de Amerikaanse staat Utah. Volgens de nabestaanden hadden agenten de dood van het meisje kunnen voorkomen door daadkrachtiger op te treden bij een eerdere interventie. De familie eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (49 miljoen euro).
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.