Premier Boris Johnson.
Volledig scherm
Premier Boris Johnson. © AFP

Boris Johnson ziet vijfde nauwe medewerker vertrekken maar heeft “alles onder controle”

De Britse premier Boris Johnson heeft alles onder controle volgens zijn woordvoerder. Die reageerde op meldingen in de media dat de positie van de regeringsleider onhoudbaar zou zijn door het vertrek van een aantal medewerkers. Vrijdag raakte bekend dat Johnson een vijfde nauwe medewerker zou kwijtraken. Het gaat om adviseur Elena Narozanski, die verantwoordelijk was voor vrouwenbeleid, cultuurbeleid en extremisme. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde blog Conservative Home. Eerder hadden ook al vier andere vertrouwelingen van Johnson afscheid genomen van Downing Street.

  1. Van “exodus” tot “perfecte storm”: Britse pers erg scherp voor premier Johnson na vertrek van medewerkers

    Van “exodus” tot “perfecte storm”: Britse pers erg scherp voor premier Johnson na vertrek van medewer­kers

    De druk op de Britse premier Boris Johnson neemt verder toe na het schandaal rond de coronafeestjes in zijn ambtswoning - het zogenoemde ‘Partygate’-schandaal - en het vertrek van vijf nauwe medewerkers na een brutale uithaal van Johnson. De Britse pers is kritisch voor de premier. Krantenkoppen als “exodus” en “de perfecte storm” liegen er niet om. “Kan de laatste alstublieft het licht uitdoen?”, zo staat ook te lezen op de voorpagina van ‘Daily Mail’.
  2. Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.