Volledig scherm
© AP

Boris Johnson stelt bevolking gerust nu wordt gevreesd voor voedseltekorten

Nu in het Verenigd Koninkrijk een variant van het coronavirus rondwaart die nog besmettelijker lijkt, houden verscheidene landen - waaronder ook België - hun grenzen dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een persconferentie probeerde de Britse premier Boris Johnson de inwoners van zijn land gerust te stellen, nu er wordt gevreesd bevoorradingsproblemen.

15 reacties

 • Geert Peeters

  3 weken geleden
  De EU clowns maken van de gelegenheid (variant corona) ge(mis-)bruik om de Engelsen reeds in het verdomhoekje te duwen. Ze staan er sowieso niet voor de Engelsen. Veel rijken uit Londen hebben hun biezen al gepakt.
 • ivan de ridder

  3 weken geleden
  Christine Laevers, lol, jij denkt dat elke Londenaar zijn eigen dak van x are heeft? Denk eens na, ze hebben geen supply chain, ze hebben niet het juiste klimaat om een gans jaar door producten te voorzien en ze kunnen nooit tegen eenzelfde prijs produceren als in het buitenland dus alles wordt sowieso duurder. Aanpassingen in voedingsindustrie doe je niet op 1 2 3 en vergen overheidssubsidies. Ze hadden 8 jaar om zich voor te bereiden, ze hebben NIETS gedaan.
 • George Verbeek

  3 weken geleden
  Maar dat was toch net wat ze wilden? Zonder Europa verder.
 • Christine Laevers

  4 weken geleden
  Luxevoedseltekorten zeker. Op die Londense daken kunnen ze tonnen groenten kweken. Maar dan wel de handen uit de mouwen steken, hé. Kort circuit ... nooit van gehoord ? De lente staat trouwens bijna voor de deur.
 • johan fransaert

  4 weken geleden
  dit soort toestanden heeft onze westerse maatschappij geheel aan zichzelf te danken door steeds weer het moet goedkoper in plaats van op zijn minst voedselproductie zoveel mogelijk in eigen land te houden zodat je niet totaal afhankelijk bent van lange aanvoerketens.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers