De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich als een duivel in een wijwatervat.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich als een duivel in een wijwatervat. © AP

Boris Johnson probeert opstand in zijn partij te bezweren: “Ik treed niet af”

Een groep Britse conservatieve parlementsleden probeert partijgenoot Boris Johnson weg te krijgen, maar de premier is in het parlement in de tegenaanval gegaan. Hij toonde zich totaal niet onder de indruk van de felle kritiek op hem en zei op weg naar het Lagerhuis niet af te zullen treden. Zijn woordvoerder zei dat hij doorvecht en aan de volgende verkiezingen namens de Tories wil meedoen.

 1. Expertenrapport: politie had bloedbad op basisschool Uvalde kunnen voorkomen

  Experten­rap­port: politie had bloedbad op basis­school Uvalde kunnen voorkomen

  De politie had het bloedbad op een Texaanse basisschool, ongeveer zes weken geleden, kunnen voorkomen. In een deskundigenrapport van de universiteit van Texas, dat woensdag (lokale tijd) is vrijgegeven, staat dat een politieagent de schutter de school in Uvalde zag naderen. Hij vroeg zijn meerdere of hij de man mocht neerschieten, maar die hoorde hem niet of te laat. De agent draaide zich om om nogmaals toestemming te vragen. Maar toen was het al te laat en liep de 18-jarige dader de school binnen.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 3. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  Buitenland­se diplomaten opgepakt in Iran voor spionage

  De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegens beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn. Het is onduidelijk of de arrestanten nog vastzitten. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de berichten “volledig onjuist”.