De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich als een duivel in een wijwatervat.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich als een duivel in een wijwatervat. © AP

Boris Johnson probeert opstand in zijn partij te bezweren: “Ik treed niet af”

Een groep Britse conservatieve parlementsleden probeert partijgenoot Boris Johnson weg te krijgen, maar de premier is in het parlement in de tegenaanval gegaan. Hij toonde zich totaal niet onder de indruk van de felle kritiek op hem en zei op weg naar het Lagerhuis niet af te zullen treden. Zijn woordvoerder zei dat hij doorvecht en aan de volgende verkiezingen namens de Tories wil meedoen.

 1. Onderzoekers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijdperk. Toxische mix van factoren”

  Onderzoe­kers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijd­perk. Toxische mix van factoren”

  Een gevaarlijk samenspel van milieu- en veiligheidscrisissen vormt een complex risico voor de wereldvrede en luidt een nieuw tijdperk van onvoorspelbare risico's in, waar onze beleidsmakers niet voldoende op zijn voorbereid. Dat zeggen onderzoekers van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI vandaag. Ondertussen roept Oxfam beleidsmakers vandaag in een rapport op om maatregelen te nemen tegen extreme armoede. Volgens Oxfam moeten politici de keuze maken tussen het steunen van miljardairs die de economie plunderen, of het welzijn van de rest van de bevolking.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Strijd in oosten van Oekraïne neemt toe: Rusland zet ‘terminator-tanks' in en valt Sjevjerodonetsk aan
  Play

  LIVE. Strijd in oosten van Oekraïne neemt toe: Rusland zet ‘terminator-tanks' in en valt Sjevjerodo­netsk aan

  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.