Darroch Johnson, de ondertussen ex-ambassadeur in de VS, samen met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson in 2017.
Volledig scherm
Darroch Johnson, de ondertussen ex-ambassadeur in de VS, samen met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson in 2017. © EPA

Boris Johnson onder vuur voor gebrek aan steun voor opgestapte ambassadeur

Boris Johnson, de kandidaat die de grootste kans maakt de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk te worden, krijgt forse kritiek omdat hij geweigerd heeft de Britse ambassadeur in de VS, Kim Darroch, te steunen. Darroch nam gisteren ontslag omdat de druk op zijn persoon te groot was geworden na de commentaren van president Trump. 

10 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  2 jaar geleden
  Er is sowieso alles mis aan Boris Johnson. Een totaal verknipt persoon met vernederend gedrag naar vrouwen, disrespect voor de medemens en zeker voor allochtonen, een narcist zoals Trump...kortom , een groot crapuul! Arm GrootBrittanie als die premier wordt.
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  Het is de taak van een ambassadeur om ongesanctioneerd commentaar te leveren over alle zaken die van belang zijn voor zijn of haar regering. De commentaren zijn puur voor intern gebruik en dienen niet uit te lekken. Diplomatieke taal is voor extern gebruik.
 • Vic Smeets

  2 jaar geleden
  François defosse.....alleen trump mag dat, veronderstel ik......
 • François Defosse

  2 jaar geleden
  Je beledigd geen staatshoofd, punt uit.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Ex-ambassadeur Darroch zoekt een zondebok voor zijn eigen stommiteiten, en dat moet den Boris worden. Want énkel het taalgebruik van Darroch is verantwoordelijk voor zijn ontslag. Of hij al dan niet steun krijgt van Boris, is een debat in de marge. Dat een ambassadeur de president van zijn gastland uitmaakt voor onbenul, is een zware beroepsfout: zo simpel is het. Om het even wat de MSM en de zelfverklaarde democraten over die president denken.