Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © Twitter

Boris Johnson naar ziekenhuis, Queen Elizabeth spreekt Britten moed in: “We will meet again”- Van Ranst: “Gevaarlijk om nu al te praten over versoepelen van maatregelen”

• Voor het eerst in de coronacrisis hebben op 24 uur tijd meer patiënten met het virus de Belgische ziekenhuizen mogen verlaten dan er nieuwe patiënten zijn opgenomen. Er zijn wel opnieuw 164 corona-overlijdens gerapporteerd. 
• Viroloog Van Ranst waarschuwt dan ook: “Het is bijzonder gevaarlijk om nu al te praten over versoepelen maatregelen”
• De politie voert extra controles uit: wie naar zee rijdt, riskeert een boete van 250 euro.
• Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen gestegen tot 1,2 miljoen, de dodentol bedraagt meer dan 65.000.

147 reacties

 • Gino Denil

  9 maanden geleden
  Er zijn ook dashboards waar meer gedetailleerde statistieken per land bijgehouden worden, René Valkenburg. Er is in Nederland maar evenveel of weinig getest als in België, René Valkenburg. Er is heel veel getest in Duitsland. In de meeste landen weinig bij gebrek aan testcapaciteit. Wetenschappers in de VS veronderstellen nu dat het virus al jaren circuleert en muteerde, Guy Van Becelaere. Wat die bewering van de Chinezen van externe import door buitenlanders kan ondersteunen.
 • Andy Staelens

  9 maanden geleden
  Zou de eindtijd dan toch aangebroken zijn?
 • Marco Di Scarpa

  9 maanden geleden
  De gezondheid zou op de eerste plaats moeten komen en dan pas het economisch aspect. Een paar politieke partijen in Vlaanderen zien dat anders. Ik hoop dat er rekening mee wordt gehouden door de kiezer bij de volgende verkiezingen.
 • Guy Van Becelaere

  9 maanden geleden
  De Chinezen en de Russen helpen niet zomaar hoor ze doen dat enkel om Europa te verdelen, de Italianen beseffen niet dat uiteindelijk de Chinezen verantwoordelijk zijn voor al hun ellende !
 • Karine Roeland

  9 maanden geleden
  Ierse premier trekt opnieuw doktersjas aan, waar wacht ons Maggietje op? Ze is ook arts en zou beter in plaats van blablabla daadwerkelijk mee helpen.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug