Boris Johnson ligt onder vuur in Groot-Brittannië: enkele opvallende momenten uit zijn premierschap

De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur na beschuldigingen van lockdownfeestjes. Hij verontschuldigde zich in het Britse Lagerhuis, maar leden van de Britse oppositie willen dat de premier aftreedt. Zelf wacht Johnson op de resultaten van het officiële interne onderzoek naar de coronafeestjes. Het is niet de eerste keer dat de Britse premier in opspraak komt. Dit zijn enkele opvallende momenten uit zijn premierschap.

 1. Vrachtwagen vol laboratoriumapen crasht op snelweg, vier ontsnapte apen worden gedood
  Play

  Vrachtwa­gen vol laboratori­um­apen crasht op snelweg, vier ontsnapte apen worden gedood

  Een vrachtwagen met 100 laboratoriumapen is vrijdag gecrasht op de snelweg in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Vier langstaartmakaken konden onstsnappen en renden de ‘wildernis’ in. De politie zocht de afgelopen dagen met man en macht naar de verdwenen dieren. Er werd zelfs een helikopter met warmtebeeldcamera’s ingeschakeld. De vier ontsnapte makaken werden uiteindelijk gevangen en geëuthanaseerd. Waarom de dieren werden gedood, is niet duidelijk.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.