De Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson © AFP

Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland: “Nieuw opgedoken variant coronavirus mogelijk 70 procent besmettelijker”

Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. De nieuwe restricties zullen volgens BBC in grote lijnen gelijk zijn aan de nationale beperkingen die in november in Engeland werden ingevoerd. De beperkingen duren twee weken en worden op 30 december herzien. Boris Johnson had het zaterdag ook over de nieuwe variant van het virus die circuleert. Hij zei dat die mogelijk 70 procent besmettelijker is dan de huidige. Diezelfde variant is volgens Marc Van Ranst ook al in België opgedoken:  “Virussen muteren constant.”

52 reacties

 • Roberts Jones

  1 maand geleden
  Hallo ! Griepvirussen bestaan al miljoenen jaren en er is zowel zomer-als wintergriep. Ja griep is besmettelijk en eiste ook al miljoenen doden. Griepinfectie moet ge altijd met kennis uitzieken. U beschermen met voedingsupplementen en de nodige vitamine extracten waaronder kruidenthee. Men mag zich niet verzwakken met allerlei chemische hulpmiddelen. Dus januari/februari/maart, de griepmaanden komen eraan. Als je kunt fiets in de natuur, wees tevreden met uzelf !
 • Berthie Gijsen

  1 maand geleden
  Wanneer krijgen we eens een bekwame regering die gekozen is door het volk en degelijke maatregelen neemt en niet zoals nu een postjesregering met ministers die nergens iets van kennen of afweten .
 • Rosanne Van Daele

  1 maand geleden
  Straks hebben we geen last meer van die gasten. Brexit en complete lockdown. Aflsuiten die boel ! Johnson kan het zelf oplossen met de weinige vrienden die hij nog heeft !
 • Philippe Vander Haeghen

  1 maand geleden
  Wat met de duizenden vrachtwagenchauffeurs die het Kanaal overteken...?
 • Dirk Jansen

  1 maand geleden
  Enigste oplossing harde lockdown zoals in Australië , nieuw Zeeland, China , Japan , Taiwan
 1. Kremlincriticus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatregelen tegen Moskou
  Play

  Kremlincri­ti­cus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. De EU-lidstaten Litouwen, Letland en Estland roepen op tot Europese maatregelen tegen Moskou na de arrestatie van de oppositieleider. Ook Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vraagt dat zijn veiligheid gegarandeerd wordt.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'