De Britse premier Boris Johnson in onderhandeling tijdens de G7-top met de leiders van de Europese Unie, Ursula von der Leyen en Charles Michel.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson in onderhandeling tijdens de G7-top met de leiders van de Europese Unie, Ursula von der Leyen en Charles Michel. © Photo News

Boris Johnson dreigt deel Brexit-protocol op te schorten

De Britse premier Boris Johnson dreigt een deel van het Brexit-protocol op te schorten als de Europese Unie niet wil instemmen met een compromis in het conflict over de naleving van de Brexit-afspraken rondom Noord-Ierland. Met die boodschap gooide Johnson zaterdag olie op het vuur, nadat vanuit de Europese Unie de druk was opgevoerd op Johnson om zich aan de Brexit-afspraken te houden.

4 reacties

 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  Voeg Ierland douane-technisch bij het Verenigd Koninkrijk. Dus net omgekeerd van wat nu het geval is. En laat het Verenigd Koninkrijk extra hoge douanerechten betalen. Of nog beter: een speciale brexitbelasting. Zodanig hoog dat je hiermee Ierland in voldoende mate in de watten kunt leggen. Het moet een zelfbedruipend systeem worden. Speciaal voor de Britse Eilanden.
 • Maxime Vanmaercke

  1 maand geleden
  Paste hier bij Trump. Leugens en dwars zitten
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Moet hij nodig zeggen, twee huwelijken stuk, daar had hij kunnen oefenen met compromissen. Niet voor niets willen de Schotten onafhankelijk zijn, dat heeft vnl met hem te maken... hoe je met je vrouw omgaat zegt veel over iemand.
 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  De problemen met Noord Ierland zijn enkel te wijten aan Groot Brittannië zelf, soepelheid van hen zou rechtvaardig zijn, maarja politiek en rechtvaardigheid gaan nu éénmaal niet samen.