Een overlevende wordt van de boot geholpen in Calais.
Volledig scherm
Een overlevende wordt van de boot geholpen in Calais. © BELGAIMAGE

Boris Johnson doet na bootdrama oproep aan Frankrijk: “Neem alle migranten die Kanaal oversteken terug”

Boris Johnson stelt voor dat Frankrijk alle migranten die het Kanaal oversteken zou terugnemen. Dat blijkt uit een brief die de Britse premier op Twitter plaatste. “Dit zou een onmiddellijk effect hebben. Het aantal oversteken zou significant verminderen of zelfs stoppen. Door het businessmodel van mensensmokkelaars een halt toe te roepen, zouden we mensenlevens redden”, klinkt het aan het adres van president Emmanuel Macron. Bij een bootdrama in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië zijn minstens 27 vluchtelingen om het leven gekomen.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. "Het is degoutant dat hij zich verrijkt op de kap van lotgenoten": Syrische vluchteling riskeert zelf 5 jaar cel voor levensgevaarlijke mensensmokkel
  PREMIUM
  De Panne

  "Het is degoutant dat hij zich verrijkt op de kap van lotgenoten": Syrische vluchte­ling riskeert zelf 5 jaar cel voor levensge­vaar­lij­ke mensensmok­kel

  In 2015 kreeg hij asiel in Duitsland, nadat hij met de hulp van mensensmokkelaars in Europa was geraakt. Zes jaar later staat een Syrische Koerd zelf terecht in de Brugse rechtbank voor mensensmokkel. Ahmad S. (27) werd in Adinkerke betrapt met een bestelwagen vol bootmateriaal en kon op bitter weinig begrip rekenen van het Openbaar Ministerie. “Het gaat er bij mij niet in dat net zo iemand lotgenoten in levensgevaarlijke omstandigheden het Kanaal helpt overbrengen.”