Boris Johnson, nog steeds de Britse premier.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris Johnson, nog steeds de Britse premier. © ANP / EPA

Boris Johnson, de kat met negen levens: op naar de volgende crisis dan maar

Een kat met negen levens, dat is de Britse premier Boris Johnson (57) nu wel echt. Maandagavond overleefde hij een vertrouwensstemming naar aanleiding van het schandaal rond zijn coronafeestjes. Op naar de volgende crisis dan maar.

9 reacties

 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Dit toont nog maar eens hoe ongeloof waardig de meeste politici zijn ze staan gewoon boven de wet en lachen met de bevolking het enige wat ze doen is hun zakken vullen en wetten maken waardoor ze onschendbaar zijn
 • Ronald Van Beneden

  2 maanden geleden
  Iedereen die de politiek ook maar een beetje volgt wist dat deze stemming er kwam om Boris een jaar uit de wind te zetten. Nu kunnen er geen vragen meer gesteld worden over deze zaken. Dus een (meesterlijke) zet van de partij. De rest is sensatie.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Ik ben wel fan van hem. Een man met ballen.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Boris Johnson heeft de bevolking al dikwijls voorgelogen. Hij deed dat voor de brexit en hij deed het nadien ook. De bevolking blijft dat niet pikken. Zijn partij hekelt hem ook over zijn beleid dat nergens naartoe gaat. Zij zien de bui van de volgende verkiezingen al hangen.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Hij is wat nochalant maar een zeer bekwaam politieker.
 1. Boris Johnson overleeft nipt vertrouwensstemming Britse conservatieven: is dat nu een politieke overwinning?

  Boris Johnson overleeft nipt vertrou­wens­stem­ming Britse conserva­tie­ven: is dat nu een politieke overwin­ning?

  Partijleider en premier Boris Johnson heeft de vertrouwensstemming van zijn eigen Britse Conservatieve Partij gewonnen. Nipt, al spreekt Johnson zelf van een “duidelijke overwinning”. Betekent dit nu ook dat zijn politieke carrière definitief gered is? “Een mathematische overwinning is niet hetzelfde als een politieke overwinning”, schrijft de BBC. De vorige Britse premier, Theresa May, won haar vertrouwensstemming zelfs makkelijker, en moest binnen het half jaar alsnog opstappen en baan ruimen voor... Boris Johnson.