Liz Truss, de Britse buitenlandminister, wordt ook 's lands nieuwe brexitminister om de onderhandelingen met de EU te voeren nadat de Britten uit de Unie stapten.
Volledig scherm
Liz Truss, de Britse buitenlandminister, wordt ook 's lands nieuwe brexitminister om de onderhandelingen met de EU te voeren nadat de Britten uit de Unie stapten. © AP

Boris Johnson benoemt nieuwe brexitminister

Boris Johnson heeft Liz Truss, de huidige buitenlandminister, ook benoemd tot brexitminister. Die positie kwam zaterdag vrij nadat voormalig Johnson-vertrouweling David Frost aftrad. Truss wordt daarmee verantwoordelijk voor de vervolgstappen die het land neemt na het vertrek uit de Europese Unie.

 1. Boris Johnson wordt zevende keer vader tijdens storm aan politieke schandalen
  PREMIUM

  Boris Johnson wordt zevende keer vader tijdens storm aan politieke schandalen

  Te midden van een reeks politieke schandalen is Boris Johnson nog maar eens vader geworden. Voor de zevende keer. De conservatieve vaandeldrager van de brexit, die door zijn oudste dochter ooit “een egoïstische klootzak” werd genoemd, heeft er een dochtertje bij. BoJo zal naar eigen zeggen ook zelf haar luiers verversen. Over zijn eigen vuile was blijft hij minder spraakzaam. Kroniek van een seriële schuinsmarcheerder.
 2. “The party is over”: zelfs partijgenoten voorspellen dat Boris Johnson de volgende verkiezingen niet haalt
  PREMIUM

  “The party is over”: zelfs partijgeno­ten voorspel­len dat Boris Johnson de volgende verkiezin­gen niet haalt

  Blauwer bestaat niet. Zo werd altijd over North Shropshire gezegd. Een kiesdistrict waar de Conservatieven al tweehonderd jaar verkiezingen wonnen en 60% voor de brexit heeft gestemd. Dat blauw daar nu toch onderuit is gegaan, wordt als een persoonlijke blaam voor Boris Johnson gezien. Het vertrouwen in de premier had al een dieptepunt bereikt toen er onthullingen kwamen over feestjes in volle lockdown. “Nog één klap en hij ligt buiten”, zo klinkt het nu zelfs bij de Conservatieven over hun regeringsleider.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.