Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Bom van WOII gevonden nabij stembureaus in Duitse gemeente: inwoners mogen niet meer gaan stemmen

In de Duitse gemeente Wuppertal, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is gisteren een onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog teruggevonden. De vondst zorgt vandaag, op de dag van de Duitse verkiezingen, voor problemen aangezien vijf stembureaus zich op enkele honderden meters van de bom bevinden. De inwoners worden voorlopig verzocht om niet meer te gaan stemmen. In totaal werden al 1.500 mensen geëvacueerd. 

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Peruaanse president afgezet én gearresteerd omdat hij macht niet wilde afstaan
  Play

  Peruaanse president afgezet én gearres­teerd omdat hij macht niet wilde afstaan

  Het parlement van Peru heeft ingestemd met de afzetting van president Pedro Castillo. Nog geen twee uur later werd de omstreden leider gearresteerd door veiligheidstroepen omdat hij de macht niet wilde afstaan. De openbare aanklager in Peru beschuldigt Castillo ervan de grondwettelijke orde van het land te hebben aangevallen en heeft een onderzoek naar rebellie geopend. Vicepresident Dina Boluarte is intussen beëdigd als het nieuwe staatshoofd.
 1. Draagmoederschap in Rusland voor buitenlanders niet langer mogelijk

  Draagmoe­der­schap in Rusland voor buitenlan­ders niet langer mogelijk

  In het Russisch parlement is donderdag een wet aangenomen die buitenlandse koppels verbiedt gebruik te maken van draagmoederschap in Rusland. Zo willen ze kinderen "beschermen" tegen LGBTQIA+-gezinnen en orgaanhandel, klinkt het. Deze wet "zal de handel in onze kinderen voorkomen en hen beschermen tegen situaties waarin zij bij holebikoppels terechtkomen of het slachtoffer worden van criminaliteit, waaronder orgaanhandel", verklaarde Doema-voorzitter Viatsjeslav Volodine.